Over VodafoneZiggo

Wij zijn VodafoneZiggo. We zijn in 2017 als joint venture ontstaan uit een fusie tussen de Nederlandse activiteiten van Vodafone Group en Liberty Global, respectievelijk Vodafone Nederland en Ziggo. Als Nederlands bedrijf dat onderdeel uitmaakt van internationale organisaties, richten we ons op het aanbieden van vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en zakelijke gebruikers op de Nederlandse markt. Samen met de andere operators in Nederland bieden wij de beste netwerken van Europa; samen hebben een bereik dat bijna heel Nederland dekt, ook in rurale gebieden, en we hebben een stabiel netwerk. Samen met de havens, Schiphol en onze diepgewortelde handelsgeest zijn de netwerken in Nederland van grote waarde voor ons investerings- en innovatieklimaat.

We zijn één bedrijf, met twee merken:

Vodafone: een van de meest innovatieve merken in de markt voor mobiele telecomdiensten. Vodafone heeft het grootste 4G-netwerk, was de eerste die 5G in Nederland introduceerde en wordt wereldwijd gezien als de leider op het gebied van Internet of Things.

En Ziggo: het merk van het meest fijnmazige vaste netwerk van Nederland dat 93% van alle Nederlandse huishoudens verbonden houdt via internet en wifi, maar ook het merk van digitale televisie, exclusieve films en series, de Ziggo Go app en natuurlijk Ziggo Sport.

Wij zijn VodafoneZiggo

Onze circa 8.000 medewerkers werken elke dag aan waardevolle verbindingen voor de samenleving. Hiervan werken er 774 in onze 127 winkels, verspreid over Nederland, 2.500 als servicemedewerkers, en 4.223 met een functie op onze kantoren. Tenminste, zo zag het eruit voordat COVID-19 toesloeg. Sindsdien werken we vooral thuis. De kantoren zijn onder andere gevestigd in Utrecht, Eindhoven en Maastricht, zoveel mogelijk op loopafstand van een treinstation. Samen met onze mensen bouwen en onderhouden we onze cultuur waarin we ondernemerszin, humor en daadkracht stimuleren. We hanteren een platte organisatiestructuur waarin we al onze mensen zoveel mogelijk ruimte geven om autonoom beslissingen te nemen en uit te voeren. Onze waarden Open Up, Team Up en Step Up geven richting aan onze keuzes en ons handelen.

Onze positie in de telecomketen

VodafoneZiggo is samen met andere technologiebedrijven verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van de infrastructuur die essentieel is voor een digitale samenleving. We werken hiervoor samen met leveranciers die ons helpen met constructie, aanleg en onderhoud. Nederlandse bedrijven en consumenten maken vervolgens gebruik van dit netwerk om te kunnen bellen, internetten of televisiekijken. Voor optimaal gebruik van ons netwerk is apparatuur nodig, denk bijvoorbeeld aan mobiele telefoons, modems en mediaboxen. Deze apparatuur wordt geproduceerd door leveranciers en toeleveranciers. VodafoneZiggo koopt deze producten – vaak in samenwerking met onze moederbedrijven Vodafone Group en Liberty Global – in bij leveranciers. Onze producten worden, via distributiepartners, naar de consumenten verstuurd en onze diensten worden afgenomen door onze zakelijke klanten, denk hierbij aan onze IoT oplossingen en onze Unified Communications diensten.