Vooruitblik

In 2021 werken we voor de pijler ‘Technologie voor de maatschappij’ een strategie uit om met connectiviteitoplossingen, zowel vast als mobiel, nog meer impact te maken voor de samenleving. In samenwerking met verschillende afdelingen binnen de organisatie werken we aan verbindingen die mensen dichter bij elkaar én verder brengen. We spelen hiermee in op de groeiende vraag naar IoT- en GigaNet-oplossingen in alle bedrijfssectoren. Zo zijn we nu met onze partners al bezig met smart office toepassingen om temperatuur en verlichting in de kantoorruimte te optimaliseren en onderzoeken we toepassingen van virtual en augmented reality voor games, maar bijvoorbeeld ook voor concerten.

Daarnaast willen we onze programma's blijven optimaliseren. Zo zien we bijvoorbeeld dat de vraag naar robots voor zieke kinderen vanuit het programma Bondgenoten groter is dan het aanbod. We willen het programma graag opschalen en verduurzamen, zodat het ook zonder steun van de Vodafone Foundation kan blijven bestaan. Dit betekent dat we Stichting Kind & Ziekenhuis in 2021 gaan helpen met een strategisch plan en bij het vinden van nieuwe partners.

Ook zal in 2021 zal Nederland de locatie worden voor het Instant Netwerk Hub worden voor Europa en Azië. Hierdoor zullen de missies vertrekken vanuit Nederland en moeten we hier ook de apparatuur opslaan en onderhouden. Vanwege deze nieuwe rol zullen we het Instant Netwerk team uitbreiden, waardoor we meer onderzoek kunnen doen naar behoeftes van ngo's in rampgebieden en de voorlichting over dit programma. Voor DreamLab gaan we in 2021 samenwerken met een Nederlandse onderzoekspartner. Hierdoor kunnen gebruikers naast medisch onderzoek in Australië, het Verenigd Koninkrijk en Italië ook rekenkracht voor Nederlands onderzoek beschikbaar stellen via hun telefoon.